Vernieuwde website geeft inzicht in regionale arbeidsmarktontwikkelingen

Foto: Pixabay - skeeze (CC0-Public Domain)

LIMBURG – De provincies Limburg en Brabant – verenigd in het Brainport Network – en zes regio’s in Zuidoost-Nederland hebben de website Arbeidsmarktinzicht gelanceerd.

Die website geeft inzicht in regionale arbeidsmarktontwikkelingen. Werkgevers, ondernemers, onderwijs en overheid kunnen met behulp van deze cijfers beter inspelen op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Trends
Op Arbeidsmarktinzicht vind je informatie, nieuws en trends. Data over arbeidsmarkt, onderwijs, economie en competenties zijn verzameld, gebundeld en met elkaar in verbinding gebracht. Met tekst en uitleg bij cijfers en grafieken geeft de vernieuwde website duiding aan de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is er een dashboard waarin informatie voor een eigen arbeidsmarktanalyse op maat geselecteerd kan worden.

Realtime
De basis van Arbeidsmarktinzicht is een unieke bundeling van realtime arbeidsmarktinformatie uit bronnen zoals CBS, UWV, SBB, LISA, ROA en Jobfeed én de mogelijkheid om daar gewenste arbeidsmarktinformatie uit te filteren. Verantwoordelijk gedeputeerde Joost van den Akker (VVD): ‘Het is mooi dat verschillende data nu zo gecombineerd worden, dat zij werkzoekenden en werkgevers beter inzicht geven in regionale arbeidsmarktontwikkelingen. Het levert een extra dienst die prima past binnen de steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt.’

Transparant
De deelnemende partijen vinden transparante en begrijpelijke informatie over de arbeidsmarkt essentieel om in te kunnen spelen op bewegingen in de arbeidsmarkt. Van den Akker: ‘Accurate cijfers en actuele informatie zijn van belang om de situatie op de arbeidsmarkt goed in te kunnen schatten. Doordat iedere provincie ook zijn eigen editie heeft kunnen we de Limburgse ondernemers, werkgevers, overheden en het onderwijs voorzien van regionale informatie.‘

Reacties

article
15128
Web­si­te Ar­beids­markt­in­zicht ge­lan­ceerd
LIMBURG – De provincies Limburg en Brabant – verenigd in het Brainport Network – en zes
https://leudal.nieuws.nl/2018/11/05/vernieuwde-website-geeft-inzicht-regionale-arbeidsmarktontwikkelingen/
2018-11-05T16:09:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/11/05160117/baker-858401_1920.jpg
arbeidsmarkt, arbeidsmarktinformatie, Arbeidsmarktinzicht, CBS, cijfers, grafieken, informatie, inzicht, Jobfeed, Joost van den Akker, LISA, Ondernemers, onderwijs, overheden, ROA, SBB, transparant, UWV, VVD, website, werkgevers
Nieuws