Sint Merten trekt weer door de straten van Heythuysen

Foto: Antoine Bongers

HEYTHUYSEN – Het Sint Maarten Comité Heitse verzorgt op zaterdag 10 november voor de tiende keer het traditionele Sint Maartensfeest nieuwe stijl.

Om 18.30 uur zal pastoor Vankan met een mis in de Sint Nicolaaskerk het feest openen. De communicantjes van 2019 voeren het Sint Maarten-schouwspel op en onder begeleiding van getrommel en trompetgeschal van schutterij Sint Nicolaas gaan de kinderen met de versierde lampionnen, bieten en creaties, de kerk extra verlichten.

Vuurstapel
Om 19.30 uur vertrekt de stoet, met de schutterij en Sint Maarten voorop, via de Luytersteegstraat, Graaf van Loonlaan en Eykerstokweg naar de vuurstapel. Aan de beste creatieve topprestatie wordt die avond een Heitserse lekkernij uitgereikt. Bij de vuurstapel kunnen aanwezigen genieten van muziek en gratis geserveerde wafel met warme chocomel. Om de continuïteit van dit traditionele herfstfeest te verzekeren wordt door de organisatie een vrijwillige bijdrage wel gewaardeerd.

Krot
Het Sint Maarten Comité roept alle kinderen op om hun creativiteit te tonen, zoals een ‘krot’ uithollen en versieren volgens Heitser traditie. De voederbiet is tijdens winkelopeningstijden vanaf woensdag 31 oktober gratis af te halen bij Verheggen Sport Mode Textiel, aan de  Dorpstraat 33. Kinderen tot en met 5 jaar kunnen ook een versierde lampion maken. De creaties kunnen, voorzien van een kaartje met naam en leeftijd, ingeleverd worden bij aankomst bij de vuurstapel. Rond 20.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt. Aansluitend kan iedereen zijn eigen creatie mee naar huis nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen