Uitkomsten uitgebreid woningmarktonderzoek bekend

Foto: Pixabay - mastersenaiper (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Begin dit jaar is in de Midden-Limburgse gemeenten een onderzoek gedaan naar de woonwensen van inwoners.

Via een internetenquête konden burgers aangeven wat zij belangrijk vinden met betrekking tot hun woning en woonomgeving. Ook werd de vraag gesteld of er verhuisplannen waren en wat voor een woning gewenst werd.

Factsheets
Het onderzoek is uitgevoerd door de onderzoeksbureaus Etil en Companen. Het betrof een samenwerking tussen de gemeenten Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert. In Leudal hebben 4122 inwoners meegedaan aan het onderzoek. In de regio Midden-Limburg gaat het in totaal om 17.808 ingevulde enquêtes. Alle verzamelde gegevens zijn door de onderzoeksbureaus verwerkt in een regionale rapportage, een gemeentelijke rapportage en samenvattende factsheets per kern. Met name de factsheets geven in een oogopslag een beeld van de bestaande woningvoorraad, de ontwikkeling van de verschillende doelgroepen, hun verhuisgeneigdheid en specifieke woonwensen.

Beleid
Alle uitkomsten en rapportages zijn op deze pagina uitgebreid en overzichtelijk terug te vinden. Met behulp van de uitkomsten van het woningmarktonderzoek gaan de gemeenten aan de slag om het woonbeleid te actualiseren, zodat beter kan worden ingespeeld op de woonwensen. Naar verwachting wordt dat geactualiseerde woonbeleid in Leudal medio 2019 door de gemeenteraad vastgesteld. Burgers die vragen hebben over de uitkomsten van het onderzoek kunnen contact opnemen met mevrouw Wuts van de gemeente Leudal, via telefoonnummer 0475-85.90.00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen