Demonstratie woonwagengemeenschap beëindigd

Foto: Facebook

HEYTHUYSEN – De woonwagengemeenschap in de gemeente Leudal heeft haar demonstratie beëindigd. Dit naar aanleiding van gesprekken met de gemeente.

Sinds donderdag 11 oktober vroegen bewoners aandacht voor het tekort aan standplaatsen. De demonstratie vond plaats aan de Burgemeester Janssen van Sonlaan in Heythuysen.

Niet overhaast
Loco-Burgemeester Walraven: ‘We zijn in gesprek gegaan met de woordvoerders van de demonstratie. Naar aanleiding van dit gesprek hebben we toegezegd geen overhaaste beslissingen te nemen, maar weloverwogen beleid te gaan maken. De komende maanden starten we met een woonwensenonderzoek onder de bewoners.

Wachtlijst
Eerder deze week verklaarden woonwagenbewoners nog dat er geen echte toezeggingen gedaan waren over nieuwe standplaatsen en dat ze daarom hun actie zouden volhouden: ‘Er staan dertig mensen op de wachtlijst met de langst wachtende al ruim tien jaar. Hoe kunnen onze kinderen dan ooit een standplaats krijgen, als je pas vanaf je 18e kan inschrijven en tien tot vijftien jaar moet wachten op een standplaats?’

Beleidskader
Blijkbaar wordt nu dan toch genoegen genomen met de verklaring van de gemeente dat de komende gesprekken samen met het nieuwe beleidskader de basis zullen zijn voor het opstellen van het nieuwe woonwagenbeleid. Vrijdagmiddag vertokken de laatste woonwagenbewoners van de protestlocatie. Zij gaven wel aan dat zij er op rekenen dat de gemeente zich aan de afspraak houdt dat het onderzoek voor het einde van het jaar afgerond zal zijn en medio 2019 wordt voorgelegd aan de raad. ‘Zoniet, dan volgen alsnog langere en grotere demonstraties’ zo lieten zij optekenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen