Burgers en ondernemers praten mee: wie volgt Arno Verhoeven op?

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De inwoners van Leudal mogen meepraten over de nieuwe burgemeester.

Burgemeester Arno Verhoeven (66) legt in september 2019 zijn taken neer. Dan zit zijn tweede ambtstermijn er op. Verhoeven, die in 2007 naar Leudal kwam, heeft aangegeven niet meer voor een herbenoeming te gaan.

Eigenschappen
Voordat volgend jaar de vacature wordt opengesteld en de sollicitatierondes van start gaan, mogen de inwoners en ondernemers van Leudal hun mening geven over de eigenschappen die de nieuwe burgemeester moet hebben. Daarna zal de gemeenteraad tijdens een openbare extra raadsvergadering in januari 2019 een profielschets maken voor de nieuwe burgermoeder of -vader, zo meldde Dagblad De Limburger vrijdag.

Profielschets
Halverwege november zullen inwoners worden uitgenodigd om gedurende een periode van twee weken hun mening te geven over de eigenschappen van de nieuwe kandidaat. Ongeveer een week na het vaststellen van de profielschets, zal de vacature worden opengesteld. Een gemeentelijke vertrouwenscommissie zal de sollicitatiegesprekken gaan voeren en een aanbeveling opstellen.

Advies
Het advies zal in april 2019 achter gesloten deuren worden besproken. Alleen de naam van de kandidaat die bovenaan het lijstje staat wordt openbaar gemaakt. De verwachting is dat in juni de nieuwe burgemeester bekend is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen