De Sjansemaekers vieren jubileum met harmonie Amicitia in waar spektakelstuk

Productieleider Marc Charlier voert het woord.
Foto: John Hölsgens

ROGGEL – Een heuse persconferentie bij café Sjrake in Roggel. Dan moet er écht iets bijzonders aan de hand zijn. En dat is ook zo.

Het komende carnavalsseizoen bestaat CV de Sjansemaekers uit Roggel namelijk maar liefst 6 keer 11 jaar. Een jubileum om te vieren. En dat gaat dan ook gebeuren, in een nauwe samenwerking met de lokale Harmonie Amicitia. Tijdens het jubileumweekend, op 25 en 26 januari 2019, worden in La Rochelle twee voorstellingen opgevoerd van een muzikale theatervoorstelling. Het zal een waar spektakelstuk worden, verzekerde regisseur Roger Lataster.

Roggel Leef Live
Hij en productieleider Marc Charlier zijn eigenlijk de enige twee ‘vreemde eenden’ in de Roggelse bijt. Want naast het duo van Maxx Productions uit Parkstad wordt de voorstelling geheel verzorgd door rasechte Roggelnaren. De bezoekers van de voorstelling ‘Roggel Leef Live’ zullen worden meegenomen in een reis door de rijke historie van de Sjansemaekers. Alle ingrediënten voor een geslaagde vastelaovend zullen er in naar voren komen, beloofde de voorzitter van de feestcommissie Henk van den Beucken.

Tussenkop
Diverse Roggelnaren geven een inkijkje in de Roggelse Vastelaovendgeschiedenis. Uiteraard zal Ger Frenken daarbij niet ontbreken. Inhoudelijk wilden de heren en dame achter de tafel nog niet al te veel verklappen, maar dat de cast een mooie mix is van jong en iets minder jong, van talent en gevestigde namen, dat viel al te zien op de website die eveneens geintroduceerd werd. Daar is ook alle informatie over de kaartverkoop te vinden, die op 12 november start.

Jeugd
Van den Beucken: ‘Het wordt een weekend om nooit te vergeten, waarbij we de caravalsvierder veel herkenbare momenten willen bezorgen, maar nog belangrijker is dat we de jeugd bij de vastelaovend willen betrekken zodat we een stukje Roggelse folklore voor de toekomst kunnen behouden.’

Reacties