Kunst 3.0: vijf Heitser mannen bezig aan hun derde jeugd…

Cato van Dijck van My Baby, vastgelegd door exposant Antoine Bongers
Cato van Dijck van My Baby, vastgelegd door exposant Antoine Bongers
Foto: Antoine Bongers

HEYTHUYSEN – Van 28 oktober tot en met 18 november exposeren vijf Heitser mannen in galerie Bont en Blauw hun werk in verschillende kunstdisciplines.

Fotografie van Antoine Bongers, illustraties van Giel Derks en sculpturen van Leo Gielen, Gregoor van Gemert en Paul van Cruchten, waarbij laatstgenoemde daar nog grafisch werk aan toevoegt.

Diversiteit
Met deze titel Kunst 3.0 geven de exposanten aan dat ze zich in de derde leeftijd bevinden. Een mooi tijdstip om terug te kijken. De mannen kennen elkaar vanuit hun opleidingen of via de regionale omroep. Zo is de groep beeldhouwers bekend met elkaar sinds de opleiding aan de Academie van Genk. De grote overeenkomst in de werkwijze van ieder is de diversiteit. Er wordt gewerkt met verschillende materialen zoals hout, gips, kunststof, brons en restmaterialen. Ook qua onderwerpen laten ze zich niet onder één noemer vangen. Het werk is zowel abstract als figuratief.

Gepassioneerde portretten
Dan zijn er nog de deelnemers die tweedimensionaal werk presenteren. Hier zien we een duidelijke concentratie op technieken en onderwerpen. Antoine Bongers maakt gepassioneerde foto’s van muzikanten die volledig opgaan in hun optredens. Giel Derks tekent en schildert cartoons en portretten waarbij hij traditioneel én modern te werk gaat. Paul van Cruchten tenslotte presenteert zich niet alleen als beeldhouwer maar ook als graficus, die ons verrassende woordspelingen laat zien.

De expositie is gedurende de genoemde periode op zaterdag en zondag tussen 13.00 uur en 17.00 uur geopend. Bezoek op afspraak is ook mogelijk. Galerie Bont en Blauw ligt aan de Vlasstraat 30 in Heythuysen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen