Muziek, proza, journalistiek en beeldende kunst bij Cultureel café De Bombardon

Foto: Facebook Jeanne Beurskens

HEYTHUYSEN – Cultureel Café De Bombardon organiseert op enkele zondagmiddagen per jaar een bijeenkomst in informele sfeer, waarin een grote verscheidenheid aan culturele disciplines aan bod komt. Muziek, fotografie, beeldende kunst, literatuur, poëzie, architectuur, heemkunde, columns, film en video.

De volgende editie met topgasten staat op het programma voor 28 oktober, van 15.00 uur tot 17.30 uur.

Journalistiek
Wido Smeets was stratenmaker en krantenbezorger, maar werd besmet met het journalistieke virus en was ruim 20 jaar werkzaam in die branche. Maar hij schreef ook boeken. Zijn laatste pennenvrucht ‘Good gerei’ handelt over de opkomst en ondergang van een meubelmakersfamilie: zijn eigen familie Smeets uit Wessem. Het levert pakkende, onstellende en soms ontroerende taferelen op.
Jeanne Beurskens – van de fietsenmaker uit Haelen – is senior-producer bij de NOS. In die hoedanigheid staat ze midden in het wereldnieuws. Wat krijgen we wel te zien en wat niet, en vooral, waarom? Van verkiezingen in allerlei landen tot de val van de Muur, de aanslagen op de Twin Towers, vele oorlogen en natuurrampen die de wereld teisterden, Jeanne kan er over vertellen.

Muziek en proza
Ton Custers uit Roermond is een muzikale verhalenverteller. Elk liedje heeft een verhaal en Ton vertelt het. Of dat nu in een programma met eigen Limburgse muziek is of het werk van anderen. Hij zingt en speelt gitaar, Jo Janssen beroert de snaren op de bas, Luc Jakobs de toetsen en ook Leo Crombach ondersteunt op gitaar.
Frits Criens behoeft in Leudal natuurlijk geen introductie meer. De stadsdichter schrijft ook toneel en romans. Als performer kan hij zijn publiek altijd vervoeren of stil ontroeren, dan weer laten lachen door herkenning.

Beeldende kunst
Tot slot zijn Mieke en Nic Wilms te gast, van galerie Bont en Blauw. De galerie ligt aan de rand van Heythuysen, 3,5 hectare paradijs waar natuur en kunst elkaar ontmoeten. Een combinatie van bijzondere beelden, bloemen en bomen. Meer dan 25 kunstenaars uit voornamelijk Nederland en België exposeren er hun nieuwste werken. Mieke en Nic vertellen over hun passie…

Entree kost slechts 5 euro en reserveren kan via [email protected]

Reacties

article
14726
Topprogramma bij Cultureel café De Bombardon
HEYTHUYSEN – Cultureel Café De Bombardon organiseert op enkele zondagmiddagen per jaar een bijeenkomst in
https://leudal.nieuws.nl/2018/10/06/muziek-proza-journalistiek-en-beeldende-kunst-cultureel-cafe-bombardon/
2018-10-06T21:07:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/10/06205311/17796176_1018057051661392_24424437157945649_n.jpg
Beeldende kunst, Cultureel Café, De Bombardon, Frits Criens, Galerie Bont en Blauw, Jeanne Beurskens, Jo Janssen, journalistiek, Leo Crombach, Luc Jakobs, Mieke Wilms, Muziek, Nic Wilms, NOS, proza, Ton Custers, Wido Smeets
Cultuur