Langs sporen: cultuurgeschiedenis digitaal beleven

LEUDAL – Donderdag werd de gratis app ‘Langs sporen’ officieel gepresenteerd. De telefoonapplicatie biedt tal van mogelijkheden om de rijke natuur en cultuur van onze regio te ontdekken. Met voor toeristen van heinde en verre, maar zeker ook voor ‘locals’ soms verrassende nieuwigheden.

De app richt zich op het totale internationale Grenspark Maas-Swalm-Nette. Van Arcen tot Susteren en van Ell tot Wegberg in Duitsland. Via ‘Points of Interest’ (POI’s) worden cultuurhistorische plekken aangegeven en beschreven. Die POI’s liggen aan bestaande wandel- en fietsknooppunten, waardoor met de app makkelijk zelf routes bepaald kunnen worden. Ook autoroutes kunnen worden ingesteld.

Thema’s
Afstanden maar ook thema’s kunnen worden gekozen en verbonden. Bijvoorbeeld ‘Grenzen en Macht’ over de Tweede Wereldoorlog, ‘Boer en Dorp’,  ‘Verhalen en Geloof’ of ‘Landschap en Natuur’. Zowel het gebied als de app heeft veel te bieden en dat werd meteen in de praktijk gebracht, want op locatie kunnen ook video’s en audiofragmenten bekeken en beluisterd worden. En dus trok een gezelschap van pers en medewerkers van Limburg Marketing van Arcen via Beesel naar Haelen, om uiteindelijk in Susteren te eindigen.

Toegankelijk
‘Bezoekers van het Grenspark kunnen op deze manier eeuwenoude historische stadscentra, historische gebouwen maar ook bijzondere cultuurlandschappen ontdekken. En dat allemaal via één app. Voor iedereen toegankelijk, geweldig!’ zei toerismegedeputeerde Eric Geurts ter plaatse. In de app zijn in totaal 350 locaties opgenomen.

Downloaden
De app wordt gratis ter beschikking gesteld voor de besturingssystemen Android en iOS via Google Play en in de App Store. De inhoud is in het Nederlands, het Duits en in het Engels beschikbaar. De bestanden kunnen thuis worden geladen om de inhoud buiten in het Grenspark eventueel ook zonder internet te kunnen gebruiken. Op zogenaamde onthaalpunten zorgen infocentra, toeristische informatieplaatsen en gastronomen voor kosteloze WLAN-verbindingen. Wie zich thuis al wil informeren kan thuis op de pc de site www.langssporen.nl bezoeken. Hier zijn verdere details van de app te vinden.

 

 

Reacties

gallery
14679
Cultuurgeschiedenis digitaal beleven
LEUDAL – Donderdag werd de gratis app ‘Langs sporen’ officieel gepresenteerd. De telefoonapplicatie biedt tal
https://leudal.nieuws.nl/2018/10/04/sporen-cultuurgeschiedenis-digitaal-beleven/
2018-10-04T20:34:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/10/04201944/20181004_122627.jpg
app, auto, cultuurgeschiedenis, Digitaal, Eric Geurts, fietsen, Grenspark Maas-Swalm-Nette, Langs Sporen, Limburg Marketing, natuur, POI's, Points of Interest, routes, thema's, wandelen
Cultuur