Op zoek naar innovatieve oplossingen voor wateroverlast, droogte of hittestress

Foto: www.waterschaplimburg.nl

LEUDAL – Het klimaat verandert en dat gaat sneller dan verwacht. Problemen door de klimaatverandering zijn al duidelijk zichtbaar.

Waterschap Limburg stelt daarom twee keer 15.000 euro beschikbaar voor bedrijven en startups die met innovatieve oplossingen komen om problemen zoals wateroverlast, droogte of hittestress tegen te gaan. Bedrijven kunnen zich presenteren tijdens de inspiratiemarkt op het symposium ‘Hitte zonder stress’, op 24 oktober in Roermond.

Bruikbaar
Michel Bouts, bestuurder van Waterschap Limburg en juryvoorzitter van de innovatieprijzen: ‘Klimaatverandering staat hoog op de agenda in Limburg. Als waterschap werken we al met vele betrokken partijen samen; niet alleen overheden zoals provincie en gemeentes, maar ook inwoners en bedrijven vragen we om mee te doen. Nieuwe en slimme oplossingen zijn nodig om de problemen het hoofd te kunnen bieden. Daarom organiseren we deze bedrijveninspiratiemarkt en loven we de innovatieprijzen uit voor bedrijven met innovatieve, bruikbare oplossingen.”

Pitch
Tijdens de bedrijveninspiratiemarkt op 24 oktober kunnen bedrijven en startups hun product of idee presenteren aan de bezoekers van het symposium. Dat zullen bestuurders en beleidsmakers van gemeenten zijn, maar ook van provincies, waterschappen, commerciële bedrijven en andere stakeholders. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Drie initiatieven mogen tijdens het evenement hun oplossing live op het podium pitchen. De jury bepaalt wie de juryprijs later die dag in ontvangst mag nemen. De aanwezige bezoekers bepalen wie de publieksprijs wint. De gewonnen geldprijzen dienen te worden ingezet voor een pilot van de innovatie, in samenwerking met Waterschap Limburg.

Meer informatie, voorwaarden zijn hier te vinden. Op deze site kun je je ook aanmelden tot 15 oktober.

Reacties

article
14669
Innovatieve oplossingen voor wateroverlast, droogte of hittestress
LEUDAL – Het klimaat verandert en dat gaat sneller dan verwacht. Problemen door de klimaatverandering zijn
https://leudal.nieuws.nl/2018/10/04/op-zoek-naar-innovatieve-oplossingen-wateroverlast-droogte-hittestress/
2018-10-04T18:47:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/10/04184251/ontrekken_uit_beek_breedbeeld.jpg
Bedrijven, Bedrijveninspiratiemarkt, droogte, geldprijzen, Hitte zonder stress, Innovatie, innovatieprijzen, juryprijs, Klimaatverandering, oplossingen, pitch, publieksprijs, startups, symposium, Wateroverlast, Waterschap Limburg
Nieuws