Wetsvoorstel Rens Raemakers: weigering niet-ingeënte kinderen stap verder

Foto: D66

DEN HAAG – De mogelijkheid voor kinderopvangcentra om niet-ingeënte kinderen te weigeren, komt een stap dichterbij. D66-Tweede Kamerlid Rens Raemakers uit Neer heeft een wetsvoorstel dinsdag ingediend. In de Tweede Kamer is een meerderheid voor.

Het plan is om kinderdagverblijven de keus te laten of ze kinderen weigeren die niet deelnemen aan het Rijksvaccinatieprogramma. ‘Zo kunnen ouders die hun kinderen wel willen inenten hun baby’s en peuters met een gerust hart naar de opvang brengen’, aldus Raemakers.

Dalende vaccinatiegraad
D66 en andere partijen maken zich zorgen over de dalende vaccinatiegraad in Nederland. ‘Dat is vooral riskant voor baby’s, omdat die pas met 14 maanden tegen een zeer besmettelijke ziekte als de mazelen kunnen worden gevaccineerd. Helaas zijn sommige mensen vergeten hoe ernstig de gevolgen van besmettelijke ziektes kunnen zijn’ aldus het voormalig raadslid van Leudal.

Reacties

article
14642
Weigering niet-ingeënte kinderen stap verder
DEN HAAG – De mogelijkheid voor kinderopvangcentra om niet-ingeënte kinderen te weigeren, komt een stap
https://leudal.nieuws.nl/2018/10/02/wetsvoorstel-rens-raemakers-weigering-ingeente-kinderen-stap/
2018-10-02T17:59:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/10/04153106/Clipboard01.jpg
baby's, besmettelijke ziekten, D66, kinderdagverblijven, Kinderopvang, mazelen, peuters, Rens Raemakers, Rijksvaccinatieprogramma, vaccinatiegraad, vaccinaties, wetsvoorstel
Nieuws