Met de off-road stoel op pad in de Week van de Toegankelijkheid

Foto: BCL

HAELEN – Voor de meeste mensen is het heel gewoon: je vrije tijd vul je zelf in, je doet de dingen die je zelf wilt doen. Maar voor bijna twintig procent van de mensen is dit geen vanzelfsprekendheid.

Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld musea, horeca, sportclubs, attractieparken en natuurgebieden. De Week van de Toegankelijkheid (van 1 tot en met 6 oktober) staat dit jaar daarom in het teken van toegankelijk recreëren.

Ballonbanden
Groen Hart Leudal doet mee aan deze week, door het beschikbaar stellen van twee off-road rolstoelen. Deze rolstoelen zijn uitgerust met een soort ballonbanden, die verbluffend makkelijk voort te bewegen zijn over zachte ondergronden zoals bospaden. Desgewenst staat er een vrijwilliger klaar, om samen het prachtige natuurgebied Leudal in gaan.

Borg
Ook wie minder goed ter been is, kan dus komen genieten van onze prachtige natuur. Er is informatie beschikbaar over drie goed begaanbare routes. Deelnemers kunnen kiezen tussen 1 kilometer, 1½ kilometer of 2½ kilometer, vanuit het Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen. De borg is 20 euro, die wordt terugbetaald bij het tijdig terugbrengen van de rolstoel. Uiteraard vervalt deze borg als er een vrijwilliger van Groen Hart Leudal meegaat. Reserveren van de off-road rolstoelen graag minimaal 24 uur van te voren via e-mail: [email protected]

Zie voor andere activiteiten in de omgeving die georganiseerd worden in het kader van de week van de toegankelijkheid de website www.weekvandetoegankelijkheid.nl.

Reacties

article
14536
Met de off-road stoel op pad in de Week van de Toegankelijkheid
HAELEN – Voor de meeste mensen is het heel gewoon: je vrije tijd vul je zelf
https://leudal.nieuws.nl/2018/09/26/off-road-stoel-op-pad-week-toegankelijkheid/
2018-09-26T12:01:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/09/26115448/off-road-rolstoel-def.jpg
Bezoekerscentrum Leudal, Groen Hart Leudal, laagdrempelige recreatie, natuur, off road rolstoelen, Vrijwilligers, wandelen, week van de toegankelijkheid
Cultuur