Motie drie oppositiepartijen haalt het niet; geen extra geld naar ’t Maasveld

Foto: Facebook 't Maasveld

LEUDAL –  De meerderheid van de gemeenteraad heeft gisteren besloten dat er geen extra geld naar het project ’t Maasveld (voorheen Park Leudal Oost) gaat.

De raad moest beslissen of er nog onderzoek nodig was naar de financiële haalbaarheid van het burgerinitiatief. Dat komt er dus niet.

Kaders
Coalitiepartijen Samen Verder, Ronduit Open en D66 hielden vast aan de kaders en het bedrag dat in december 2017 gereserveerd werd voor het plan. Ze kregen daarbij steun van oppositiepartij Leudal Sociaal. Een motie van de oppositiepartijen CDA, VVD en PAL om toch nog eens te laten onderzoeken wat er mogelijk was haalde het niet.

Interpretatieverschillen
En dat is dus even slikken in Neer, waar al menig teleurstelling verwerkt moest worden. Maar nog altijd weten de initiatiefnemers van geen wijken. ‘De gemeenteraad beslist niet of de stekker uit het plan gaat. Dat is aan ons, de bedenkers’ zei voorzitter Patrick Geraedts strijdlustig tegen Dagblad De Limburger. Over de raadsbeslissing van december bestaan overigens veel interpretatieverschillen. ‘Wat zijn nu de kaders? Daarover willen we duidelijkheid van wethouder Martens, nu de realisatie van het totaalplan niet door kan gaan’, aldus Geraedts.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen