Opleidingen voor aspirant-vrijwilligers Groen Hart Leudal binnenkort van start

Foto: BCL

HAELEN – In oktober 2018 starten weer opleidingen voor aspirant-vrijwilligers bij Groen Hart Leudal, onderdeel van Bezoekerscentrum Leudal.

Deze opleidingen worden geheel gratis aangeboden, zijn to-the-point en direct toepasbaar in de praktijk. Iedere vrijwilliger start met een basisopleiding, gevolgd door één van de drie specialisaties: gastvrouw of -heer, jeugd/schoolgids of Leudalgids.

Baliestages
De basisopleiding bestaat uit vier bijeenkomsten waarbij aan bod komen: kennismaking met alle medegebruikers van het Bezoekerscentrum Leudal, een introductie in het Leudal met al haar facetten, drie baliestages en afsluitend een excursie door het Leudal. Voor de vervolgopleiding gastvrouw of gastheer volgt nog één bijeenkomst waarin algemene informatie over het gebouw, AV-apparatuur en calamiteiten worden behandeld.

Excursietechnieken
Bij de andere twee specialisaties wordt ingegaan in op excursietechnieken, theorie en praktijk van de natuurbeleving, omgaan met kinderen, flora, fauna, geologie en beheer van het Leudal. In de opleiding jeugd/schoolgids komen nog enkele extra onderwerpen aan bod, onder meer over vlinders, bijen, duurzaamheid en het leven in en op het water.

Aanmelden
Alle opleidingen starten op 25 oktober met de basisopleiding. De bijeenkomsten worden twee keer per maand gehouden op een donderdagavond, van 19.30 uur tot 22.00 uur. De excursies en praktijklessen worden op zaterdagochtend gehouden van 9.30 tot 12.00 uur. De afsluitingen van de opleidingen zijn voor de gastheer/gastvrouw in november, voor de gidsen wordt dat juni 2019. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op de website van Groen Hart Leudal of tijdens de informatieavond voor adsprirant-vrijwilligers. Deze avond vindt plaats op donderdag 4 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur bij Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen.

Reacties

article
14469
Opleidingen aspirant-vrijwilligers Groen Hart Leudal van start
HAELEN – In oktober 2018 starten weer opleidingen voor aspirant-vrijwilligers bij Groen Hart Leudal, onderdeel van
https://leudal.nieuws.nl/2018/09/23/opleidingen-aspirant-vrijwilligers-groen-hart-leudal-binnenkort-start/
2018-09-23T15:14:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/09/23150713/Excursie-Fauna-vrijwilligers.jpg
aspirant-vrijwilligers, basisopleiding, Bezoekerscentrum Leudal, excursies, gastheer, gastvrouw, Groen Hart Leudal, informatieavond, Leudalgids, opleidingen, praktijklessen, schoolgids, specialisaties, theorie, Vrijwilligers
Cultuur