Beppie Kraft op het 60-jarig jubileum van Zorgcentrum Beek en Bos

Foto: ML5

HEYTHUYSEN – In 2018 bestaat Zorgcentrum Beek en Bos in Heythuysen 60 jaar. Het jubileum wordt gevierd met diverse activiteiten door het jaar heen.

Afgelopen donderdag nog werd een feestelijke middag georganiseerd voor alle bewoners, met onder andere een optreden van Beppie Kraft. Een ander hoogtepunt die middag was de uitreiking van het Prezo Gouden Keurmerk in de Zorg door burgemeester Arno Verhoeven.

Sint Charles
‘In vergelijking met onze bewoners zijn we nog een jonkie, maar die 60 jaar staan voor een periode waarin er veel gebeurd en veranderd is’ zei directeur Thijs van den Schoor, die deze functie al 20 jaar vervult. Het was op een woensdagavond in augustus 1958, dat de toenmalige burgemeester Geurts van Heythuysen met de voorzittershamer het startsignaal gaf voor de oprichting van Bejaardenoord Beek en Bos. Het generalaat van de zusters Franciscanessen van Heythuysen aan Op de Bos, het huidige Woon-zorgcentrum Sint Charles vlakbij de Tungelroyse beek, werd verbouwd tot bejaardenhuis. In mei 1960 zegende de toenmalige bisschop Moors van Roermond het bejaardenoord in.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen