Plannen voor 15 levensloopbestendige woningen in Buggenum

Foto: John Hölsgens

BUGGENUM – Er zijn serieuze plannen om in Buggenum vijftien levensloopbestendige woningen te bouwen. Het college van B&W heeft daar toestemming voor gegeven.

Er zal wel nog een overeenkomst moeten komen tussen de initiatiefnemer en de gemeente, waarin onder meer de termijn wordt vastgelegd waarbinnen de woningen gerealiseerd zullen worden.

Bestemmingsplan
Binnen twee jaar na het onherroepelijk worden van het aangepaste bestemmingsplan moet een vergunning zijn ingediend. Daarna zouden binnen twee jaar de woningen klaar moeten zijn. De gemeente heeft een voorkeur voor de locatie van de voormalige kleiwarenfabriek, maar de eigenaar daarvan heeft geen bouwplannen zo werd laatst duidelijk.

Bindend
Er ligt echter ook nog een juridisch bindende afspraak tussen de voormalige gemeente Haelen en de erven van een grondbezitter, zo wist Dagblad De Limburger vandaag te melden.  Die erven hadden in 2006 grond verkocht aan de gemeente, maar onder de voorwaarde dat in ruil daarvoor in een gebied tussen de Holstraat en de Noenever in Buggenum woningen mochten worden gebouwd. Dat verklaart ook deels de instemming met de bouw van de levensbestendige woningen, terwijl daar op zich niet direct nood aan is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen