Landschapsbiografie Neeritter-Ittervoort nuttig voor omgevingsvisie Leudal

Foto: John Hölsgens

HALER –  In de Uffelsemolen vond vorige week voor de derde keer een bijeenkomst plaats over het opstellen van een landschapsbiografie, voor het gebied Neeritter-Ittervoort.

Wethouder Martens was aanwezig bij de bijeenkomst waarbij door de stichting IKL kort werd ingegaan op de uitgebreide informatie die is opgehaald tijdens de eerste bijeenkomst en een fietstocht in juli.

Heioord
De interessante kenmerken en waarden in het gebied werden benoemd, waarbij onder meer de kleinschaligheid rondom het gebied Heioord opviel, maar ook de openheid en vergezichten tussen Ittervoort en Hunsel en de verschillende cultuurhistorische relicten die nog duidelijk aanwezig zijn in het landschap.

Thema’s
Daarna werden in werkgroepjes thema’s behandeld die een duidelijke relatie hebben met het landschap: verandering in de landbouw, klimaatverandering, duurzame energie, gezondheid, sport, recreatie en toerisme, ontwikkeling vastgoed en bedrijven. Per thema zijn de kansen en bedreigingen besproken.

Vragen
Stichting IKL kan met de inbreng aan de slag om het landschap rondom Neeritter en Ittervoort te beschrijven en ook te waarderen. Uiteindelijk wordt deze landschapsbiografie ook gebruikt voor het opstellen van een omgevingsvisie voor de gehele gemeente Leudal. Mensen die vragen hebben over deze landschapsbiografie kunnen contact opnemen met Sabine de Jong van Stichting IKL, e-mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen