Kom naar een Kinderzwerfboekstation tijdens de Kinderboekenweek

Foto: Facebook Kinderzwerfboek

BUGGENUM – Op 3 oktober start de Kinderboekenweek. Die dag kan iedereen mooi aangrijpen om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken te laten zwerven.

Als er meer boeken zwerven, kunnen ook meer kinderen een leuk boek lezen. En dat is belangrijk, want kinderen die boeken lezen hebben een betere taalontwikkeling en een grotere kans op een goede toekomst.

Zwerfstickers
Een kinderzwerfboek is een boek met een zwerfsticker op de kaft. Iedereen kan kinderboeken uit zwerven sturen, zodat andere kinderen ze kunnen lezen. Zwerfstickers zijn gratis aan te vragen. Ook tijdens de Kinderboekenweek kun je jouw boeken naar kinderzwerfboekstation ‘De vrolijke fruitjes’ in Buggenum brengen. Ieder kind mag een aantal boeken uitzoeken.

Ruilmiddag
Verder houdt het Kinderzwerfboekenstation op dinsdag 2 oktober vanaf 15.30 uur een ruilmiddag. Alle kinderen mogen dan gezellig boeken komen brengen en meenemen naar huis. Ook kan er op straat samen gespeeld worden. Het thema van de Kinderboekenweek is immers vriendschap. Dus neem je vriendjes zeker mee…

Er zijn in totaal 2500 KinderzwerfboekStations in Nederland. Meerdere daarvan liggen in Leudal. Ze zijn allemaal te vinden op www.kinderzwerfboek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen