Steun voor stembureau gezocht in druk verkiezingsjaar 2019

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De gemeente Leudal heeft 246 stembureauleden (voorzitters, leden, reserveleden en tellers) in haar stembureauledenpool opgenomen. Ze worden medio oktober allemaal digitaal aangeschreven voor hun definitieve aanmelding voor de verkiezingen in 2019.

Er worden het komende jaar dan ook drie verkiezingen gehouden: op woensdag 20 maart voor de Provinciale Staten en het Waterschap en op donderdag 23 mei voor het Europees Parlement.

Nieuwe leden
Niettemin is het Team Verkiezingen altijd op zoek naar vernieuwing en verjonging. Daarom worden nieuwe leden gezocht. De voorwaarden om stembureaulid te worden zijn als volgt:

  • U bent 18 jaar of ouder, secuur, flexibel inzetbaar en u heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
  • U bent bereikbaar via e-mail;
  • U bent op de dag van de verkiezing de gehele dag beschikbaar ( van 6.45 uur tot einde);
  • U stelt gezamenlijk, na 21.00 uur, onder leiding van de voorzitter de uitslag vast;
  • U bent verplicht de klassikale en/of digitale instructie te volgen, al dan niet inclusief toets;
  • U beschikt over eigen vervoer en bent in alle kernen van gemeente Leudal inzetbaar. We kunnen niet garanderen dat u in uw eigen woonplaats wordt ingedeeld;
  • Tellers zijn vanaf 21.00 uur beschikbaar (ook hiervoor is een instructie verplicht).

De vergoedingen bedragen:

  • Voorzitter en plv. voorzitter: 175 euro
  • Stembureauleden: 125 euro
    Plv (reserve)leden: 40 euro
    Tellers: 40 euro

U kunt de vergoeding privé ontvangen. Voorwaarde is dat u in de gemeente Leudal woont. U kunt ook de vergoeding schenken aan een vereniging binnen de gemeente Leudal, of een erkende liefdadigheidsinstelling. Uw keuze is éénmalig voor de gehele vergoeding.

Meedoen
Bent u bereid om te helpen, stuur dan vóór 8 oktober 2018 een e-mail naar [email protected] en vermeld daarin naam, adres en woonplaats. Medio oktober ontvangt u dan het digitale aanmeldformulier voor de definitieve aanmelding. Let op, deze oproep is dus alleen bestemd voor nieuwe aanmeldingen. Iedereen die bij de laatste verkiezingen heeft deelgenomen en iedereen die heeft aangegeven in de stembureauledenpool te willen blijven opgenomen krijgen in oktober automatisch een digitaal opgaveformulier toegezonden. Ook voor vragen kunt u mailen naar [email protected], of bel 0475-85.90.00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen