Belager personeel Hornerheide was boos over ‘slechte zorg’ partner

Foto: Pixabay - Brett_Hondow (CC0-Public Domain)

HORN – De man die in juni bij zorgcentrum Hornerheide in Horn personeel aanviel met een mes deed dat omdat zijn partner in zijn ogen niet goed verzorgd en verschoond werd.

De 62-jarige M. van N. uit Roggel wilde zijn dementerende vriendin daarom mee naar huis nemen.

Rechter
Zijn advocaat Frank Dronkers verklaarde dit maandag tegenover Dagblad De Limburger. Van N. viel een medewerkster en haar collega aan met een zakmes. Van N. zit sinds zijn daad vast. Justitie verdenkt hem van poging tot doodslag. Dinsdag kwam zijn zaak voor de rechter in een pro-formazitting. De rechter oordeelde dat Van N. nog minstens dertig dagen in hechtenis moet worden gehouden.

Handgemeen
Volgens Dronkers wilde zijn cliënt zijn vriendin meenemen om haar thuis te verfrissen en ergens iets te drinken. Van N. kwam er dagelijks op bezoek en had de intentie zijn partner gewoon weer terug te brengen, aldus de advocaat. Van N. werd echter gesommeerd het terrein te verlaten. Dat leidde tot een handgemeen met twee personeelsleden, waarbij een van hen geraakt werd met het mes.

Grote indruk
Her zorgcentrum beantwoord geen vragen over de verzorging van Van N.’s partner. Een woordvoerder verklaarde dat ongenoegen altijd bespreekbaar is: ‘Het gebruik van geweld is echter volstrekt onacceptabel. Dit excessieve incident heeft grote indruk gemaakt op al onze medewerkers.’

Spijt
Advocaat Dronkers had de rechtbank gevraagd om Van N. onder voorwaarden in vrijheid te stellen. ‘Hij was destijds opgefokt. Zijn partner kreeg in zijn ogen niet de zorg die ze verdiende. Dat hij niet weet hoe het nu met haar gaat, doet hem pijn. Natuurlijk heeft hij spijt.’ Het verzoek van de advocaat werd dus niet gehonoreerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen