Al vroeg wijs met ‘Wieze kal äöver de haof’

Foto: Gemeente Leudal

HAELEN – Donderdag werd het eerste exemplaar van ‘Wieze kal äöver de haof’ overhandigd aan wethouder Stan Backus.

Het boekwerkje is een idee van stadsdichter Frits Criens en bestaat uit 25 tuinspreuken in dialect, verzameld in de Leudalse schooltuinen.

Logboek
Doel van het boekje is hulp bieden bij het bijhouden van een tuinlogboek. Daarnaast biedt het educatie bij nieuw te trainen vrijwilligers en leerkrachten. Het kan ook dienen als lesmateriaal voor de kinderen op regenachtige dagen en in de winter. In het schooltuinenproject worden kinderen in groepjes verdeeld, waarbij ze op een toegewezen stukje grond aan de slag gaan. Een ouder, opa of oma zorgt voor de begeleiding. Zo leren kinderen op een speelse manier waar voedsel vandaan komt.

Thematuin
Veel scholen in Leudal hebben een schooltuin: de Antoniusschool in Buggenum, De Verrekijker in Ell, de Latasteschool in Horn, de Harlekijn in Baexem, De Kwir in Neer, De Neerakker in Heythuysen, De Klink in Grathem, De Mussenberg in Horn en De Leerlingst in Haelen. Ook bij Taalschool OBS De Brink, bij het AZC in Baexem, is een soort schooltuin opgezet. Omdat hier een snelle wisseling van kinderen plaatsvindt, is gekozen voor een thematuin die op Facebook te volgen is.

Reacties

article
14373
Al vroeg wijs: ‘Wieze kal äöver de haof’
HAELEN – Donderdag werd het eerste exemplaar van ‘Wieze kal äöver de haof’ overhandigd aan wethouder
https://leudal.nieuws.nl/2018/09/14/al-vroeg-wijs-wieze-kal-aover-haof/
2018-09-14T09:10:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/09/14090415/Clipboard012.jpg
AZC Baexem, basisschool De Harlekijn, Basisschool De Klink, Basisschool De Neerakker, De Kwir, De Mussenberg, De Verrekijker, dialect, Frits Criens, Latasteschool, leermiddel, logboek, OBS De Brink, schooltuinen, schooltuinenproject, Sint Antoniusschool, Stan Backus, Taalschool, tuin, tuinspreuken, voedsel, Wieze kal äöver de haof
Cultuur