Verbijstering: Landgoed Leudal genomineerd voor ondernemersprijs

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Landgoed Leudal in Haelen is genomineerd voor de ondernemersprijs 2018 van de Lionsclub. Een nominatie die, zacht uitgedrukt, nogal wat wenkbrauwen doet fronsen.

Het Landgoed komt immers al jaren regelmatig in het nieuws, vooral in samenhang met de huisvesting van arbeidsmigranten. Om de haverklap ligt de de exploitant daarover overhoop met de gemeente. Over twee weken moet de Raad van State zich weer eens uitspreken over de kwestie.

Actiegroep
Naast de onmin met burgers, verenigd in de actiegroep Houdt Haelen Leefbaar, is het vooral steeds raadslid Mathieu Wagemans (Ronduit Open) geweest die in het geweer kwam tegen de gang van zaken op het Landgoed. Hij is dan ook volkomen verbijsterd door de nominatie voor de ondernemersprijs, vooral ook omdat de gemeente Leudal sponsor is van de onderscheiding.

Cynisme
In een brief aan het college is het cynisme van Wagemans niet van de lucht. ‘Ik ontvang graag van uw college de voorbeelden en argumenten op basis waarvan u van oordeel bent dat de exploitant in uw ogen op een voorbeeldige wijze het ondernemerschap invult. Die voorbeelden en argumenten moeten wel heel sprekend en uitzonderlijk zijn, gelet op de ervaring dat er op Landgoed Leudal de afgelopen jaren vele malen overheidsregels zijn overtreden.’

Voorbeeld
Wagemans besluit met de opmerking dat wanneer het college van mening zou zijn dat overtreding van gemeentelijke regels getuigt van gewiekst ondernemerschap en andere ondernemers tot voorbeeld kan strekken, hij dat ook graag verneemt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen