Onderwijsduo Namibië brengt bezoek aan Latasteschool en Sint Ursula Horn

Foto: Maartje van Berkel

HORN – Leerlingen van het Grootfontein Agri College in Namibië kunnen aan de slag met Nederlandse iPads. De Korenaer in Deurne – een school voor voortgezet speciaal onderwijs van de Aloysius Stichting – schonk er 68. Twee leerkrachten van de Afrikaanse school halen de gift op en keken maandag in Horn hoe de Latasteschool en Sint Ursula werken met iPads.

In de tien klassen van het Grootfontein Agri College in Namibië volgen kinderen basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De naam van de school zegt het al: de focus ligt mede op praktijkgericht landbouwonderwijs. De school is reuze blij met de aanwinst en gaat als tweede school in het land werken met iPads.

Betekenisvoller onderwijs
‘Onze iPads worden vernieuwd’, vertelt directeur Jurgen van Gerwen van De Korenaer in Deurne. ‘De iPads die naar Namibië gaan zijn drie jaar oud en kunnen nog prima mee. Dat kinderen er daar mee verder kunnen, geeft ons een goed gevoel. Leerkrachten kunnen er hun onderwijs betekenisvoller, eigentijdser en leuker mee maken, net zoals wij op onze scholen doen.’ Er gaat overigens ook een aantal Apple tv’s naar Namibië.

Uitmuntende leeromgeving
Wát je dan allemaal kunt doen met iPads in de klas, konden de leerkrachten JP Botha en Louise Engelbrecht van de Afrikaanse school maandag uitgebreid bekijken in Horn. De Latasteschool bijvoorbeeld, zet de iPad onder meer in voor taal- en rekenonderwijs en dat maakt gepersonaliseerd leren veel eenvoudiger. Scholengemeenschap Sint Ursula is als enige school in het zuiden van het land erkend als een Apple Distinguished School. Dit toont aan dat de school een uitmuntende leeromgeving heeft, waarin gepersonaliseerd leren anytime, anywhere veel makkelijker is geworden. Ruim vierenveertig docenten zijn Apple Teachers die innovatief omgaan met mobiele technologie.

Apple
Op beide scholen waren veel praktijkvoorbeelden te zien voor de Afrikaanse bezoekers. Zij gaan deze week ook naar andere iPad-locaties van Aloysius, Apple Nederland en ICT-bedrijf Groupe Open. Nu al kunnen zij niet wachten om thuis aan de slag te gaan met de iPads. En ja: natuurlijk laat de school weten hoe het werken met de iPads bevalt, beloofde directeur Henk Botha.

'

Reacties

article
14309
Onderwijsduo Namibië bezoekt Latasteschool en Sint Ursula Horn
HORN – Leerlingen van het Grootfontein Agri College in Namibië kunnen aan de slag met Nederlandse
https://leudal.nieuws.nl/2018/09/10/onderwijsduo-namibie-brengt-bezoek-aan-latasteschool-en-sint-ursula-horn/
2018-09-10T16:23:10+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/09/10162217/Bezoek-Sint-Ursula-Fotograaf-Maartje-van-Berkel.png
Aloysius stichting, Aloysiusschool, Apple, Apple Distinguished School, De Korenaer, Deurne, Grootfontein Agri College, Groupe Open, Horn, iPads, JP Botha, Jurgen van Gerwen, leerkrachten, Louise Engelbrecht, Namibië, onderwijs, Scholengemeenschap Sint Ursula
Nieuws