‘Een veilige wieleromgeving op ’t Maasveld in Leudal, hoe gaaf zou dat zijn?’

Foto: Ramon Vroemen

NEER – Rob Ruijgh is toegevoegd aan de lijst van ambassadeurs voor een Veilige Wieleromgeving Leudal. De huidig wegkapitein bij het Belgische Tarteletto-Isorex Cycling Team is enthousiast.

Ruijgh wordt door de problemen waar ’t Maasveld in de voortgang opnieuw tegenaan loopt niet in zijn geestdrift gehinderd: ‘Toen mij gevraagd werd of ik bereid was een steentje bij te dragen heb ik geen moment getwijfeld…’

Groei
‘Door naast Sittard ook een veilige wieleromgeving in het midden van onze mooie provincie te realiseren helpen wij enerzijds de inmiddels actieve wielerclubs. Anderzijds stimuleren we eveneens de groei hiervan’ laat Ruijgh weten. ‘De wielersport is nog altijd een enorm groeiende sector en feit is: Wielrennen is Limburg en Limburg is wielrennen, in Midden-Limburg hoort een veilige wieleromgeving thuis!’ Naast Rob Ruijgh zijn ook Bart Brentjes, Frans Maassen, Bas Peters en Roy Curvers ambassadeur.

Interactie
De plannen voor het totaalconcept van ’t Maasveld en de wieleromgeving zijn gereed en doorgerekend, zo laat de organisatie op haar website weten. Afgelopen week vond overleg plaats tussen de initiatiefnemers van ’t Maasveld en vertegenwoordigers van politieke partijen. De initiatiefnemers spreken van een open discussie, goede interactie en positieve feedback. Het onderwerp staat als gevolg daarvan maandag alsnog op de agenda van de commissie Sociaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen