Start aanleg van veilige oversteek aan de Roggelseweg

Foto: John Hölsgens

HAELEN – Op 17 september start de aanleg van een veilige oversteek aan de Roggelseweg. Met de aanleg van die oversteek bij het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen, komt voor velen een langverwachte wens in vervulling.

De weg tussen Roggel en Haelen wordt druk bereden. Tegelijkertijd is het een populaire route voor vele fietsers en wandelaars.

Elisabethpad
Met de maatregelen die genomen worden, wordt de snelheid van het gemotoriseerd verkeer verminderd. Tevens kunnen fietsers en wandelaars veiliger oversteken, omdat er een opstelstrook tussen de rijbanen wordt gerealiseerd. Ook wordt met deze aanleg het Leudal en het Bezoekerscentrum verbonden met het klooster en de achterliggende heide. Het rolstoeltoegankelijke Elisabethpad, dat nu ruim een kilometer lang is, wordt verbonden met het pad in de kloostertuin en hiermee dubbel zo lang.

Bereikbaarheid
Om de bereikbaarheid van het aanliggend restaurant en het bezoekerscentrum te behouden, wordt de aanleg van de veilige oversteek in drie fases uitgevoerd. De grote parkeerplaats is tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar. Het brom- en fietsverkeer tussen Haelen en Roggel, kan tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de Roggelseweg. Ook zwaarder gemotoriseerd verkeer vanuit Haelen kan, met uitzondering van de dag waarop de toplaag van het asfalt wordt gelegd, gebruik blijven maken van de weg. Gemotoriseerde verkeer vanuit Roggel naar Haelen wordt omgeleid via de Elisabethdreef.

(Klik op afbeelding voor vergroting)

Planning
De planning ziet er als volgt uit:

  • Fase 1: Realiseren uitbuiging rijwielpad vanaf 17 september tot 5 oktober.
  • Fase 2: Realiseren uitbuiging westelijke rijstrook, vanaf 5 tot 19 oktober.
  • Fase 3:Realiseren uitbuiging oostelijke rijstrook, vanaf 19 oktober tot 9 november.

Het omleggen van de gasleiding en het plaatsen van lichtmasten gaat parallel aan de civiele werkzaamheden. Mensen met vragen aan de gemeente over dit onderwerp, kunnen contact opnemen met John Janssen via [email protected] of bellen naar 0475-85.90.00

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen