Kermis in Baexem: abseilen vanaf de kerktoren, de mis op de botsbaan

Foto: Pixabay - skeeze (CC0-Public Domain)

BAEXEM – Dorpscoöperatie Hart voor Baexem verzorgt een bijzonder programma tijdens het kermisweekend van Baexem, op 22 en 23 september. Voor jong en oud zijn er spectaculaire en gezellige activiteiten op het Kerkplein.

Eerst staat de zaterdag nog in het teken van de ´Boaksumse Garagesale´. Tijdens deze dorpsrommelmarkt verkopen de inwoners van Baexem vanuit de eigen garage een breed aanbod van onder meer antiek, meubilair, kleding, speelgoed, sport- en hobbyartikelen en keukenspullen. Startpunt is de tent op het Kerkplein, waar een kaart verkrijgbaar is met deelnemende adressen.

Kermisbrunch
Pastoor Vankan bevindt zich een dag later op gevaarlijk werkterrein: hij verzorgt op zondagochtend een kerkdienst op de botsautobaan. Uiteraard staat deze dienst in teken van de kermis. In de middag organiseren de ondernemers van de Baexheimerhof en Oude Smidse een kermisbrunch in de tent. Deelname kost 12,50 euro, aanmelden kan bij een van de ondernemers.

Tokkelen
Het letterlijke hoogtepunt van het programma is het abseilen en tokkelen vanaf de kerktoren van Baexem. Hier kost deelnemen 7,50 euro per onderdeel. De deelnemers dalen, onder deskundige begeleiding, op spectaculaire wijze af van de toren. Voor de allerkleinsten verzorgt Stichting Jeugdwerk een stormbaan.

Reacties

article
14234
Abseilen vanaf de kerktoren, de mis op de botsbaan
BAEXEM – Dorpscoöperatie Hart voor Baexem verzorgt een bijzonder programma tijdens het kermisweekend van Baexem, op
https://leudal.nieuws.nl/2018/09/05/kermis-baexem-abseilen-vanaf-kerktoren-en-mis-op-botsbaan/
2018-09-05T16:11:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/09/05160100/Naamloos-1.jpg
abseilen, Baexem, Baexheimerhof, Baoksumse garagesale, botsbaan, De Oude Smidse, garagesale, Hart voor Baexem, Kerkplein, kerktoren, Kermis, kermisbrunch, mis, Pastoor Vankan, Stichting Jeugdwerk, stormbaan, tokkelen
Cultuur