Uilentoren, IJskelder en Vleermuizentoren op De Bedelaar opengesteld

Foto: BCL

HAELEN – Niet alleen in Neeritter worden de Open Monumentendagen ten volle beleefd. Ook op Landgoed De Bedelaar valt veel te zien en te beleven op zaterdag 8 en zondag 9 september.

Om 14.00 uur en om 15.30 uur worden door de gidsen van Groen Hart Leudal rondleidingen gegeven naar monumenten op het Landgoed De Bedelaar, die doorgaans niet toegankelijk zijn. Een unieke kans dus om de Uilentoren, de IJskelder en de Vleermuizentoren die professor Dubois liet bouwen te bezichtigen.

Verzamelen
De wandeling zal ongeveer anderhalf uur duren en er kunnen maximaal 15 personen per groep mee. Verzameld wordt er – uiterlijk op genoemde tijdstippen – op het parkeerplaatsje bij de spoorwegovergang langs de provinciale weg van Horn naar Heythuysen (Duboisweg). Vanaf deze plek start de rondleiding met gids langs de drie objecten.

Bakhuisje
Ook geopend in het kader van de Nationale Monumentendagen is het Bakhuisje bij het Kloosterhof: van 9.00 uur tot 14.30 uur is het bakhuisje in werking. Van 12.00 uur tot 14.00 uur kan er geproefd worden aan de Sint Elisabethsdreef 5 in Haelen.

Reacties

article
14158
Uilentoren, IJskelder en Vleermuizentoren opengesteld
HAELEN – Niet alleen in Neeritter worden de Open Monumentendagen ten volle beleefd. Ook op
https://leudal.nieuws.nl/2018/08/29/uilentoren-ijskelder-en-vleermuizentoren-op-bedelaar-opengesteld/
2018-08-29T17:27:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/08/29172204/uilentoren.jpeg
Bakhuisje, De Bedelaar, Groen Hart Leudal, Haelen, IJskelder, Landgoed De Bedelaar, Open Monumentendagen 2018, Professor Dubois, Professor Duboisweg, Uilentoren, Vleermuizentoren
Cultuur