Bladkorven in Leudal worden half september al geplaatst

Foto: Pixabay - Olichel (CC0-Public Domain)

LEUDAL – In verband met de vroege bladval door de droogte, worden dit jaar de bladkorven eerder geplaatst.

Die beslissing is genomen na het verzoek daartoe van raadslid Teluij (Samen Verder) vorige week.

Gazons
De al gevallen bladeren worden meegenomen met het reguliere vegen van de straten door RD Maasland en het reguliere onderhoud van het openbaar groen, liet wethouder Martens (D66) weten. Verder is in enkele straten waar veel lindebomen staan, onder andere de Maasweg in Neer, het gevallen blad en de vruchten van de lindebomen al verwijderd. Op korte termijn worden op enkele gazons eveneens bladeren verwijderd.

Gecommuniceerd
Normaal worden de bladkorven halverwege oktober geplaatst. In overleg met de Buitendienst komen de korven er nu half september al te staan. Daarnaast zal de Buitendienst incidenteel, samen met RD Maasland, de straten waar nu al sprake is van veel bladval schoonvegen. Dit zal ook worden gecommuniceerd via de website, media en social media. In januari 2019 wordt de bladcampagne geëvalueerd, waarbij ook gekeken wordt naar de resultaten van het eerder plaatsen van de bladkorven.

Klimaatadaptie
De extreme weersomstandigheden hebben er verder toe geleid dat de gemeente intern gaat overleggen of er in de toekomst meer maatregelen noodzakelijk zijn, om de gevolgen van extreme droogte te beperken. Klimaatadaptatie is één van de pijlers van het Integraal Beleidsplan Openbare Ruimte, aldus Martens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen