Leudal wil flink investeren in wandel-, fiets en ruiterroutes

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De gemeente Leudal wil fors investeren in wandel-, fiets- en ruiternetwerken: in totaal zo’n 160.000 euro.

Volgens het college is dat nodig om de kwaliteit te handhaven. Bovendien zou volgens het gemeentebestuur vernieuwing nodig zijn vanwege de grote concurrentiestrijd om fietsers en wandelaars, zo meldt Dagblad De Limburger zaterdag.

Ruiters
Het college heeft daarom het projectplan ‘kwaliteitsimpuls routes’ opgesteld met negen verbetervoorstellen. De gemeenteraad moet zich in september hierover uitspreken. Het is onder meer de bedoeling dat er in overleg met grondeigenaren een oplossing komt voor knelpunten in het ruiterroutenetwerk en dat er aan aansluiting komt op het Belgische ruiternetwerk.

Agro
Een ander probleem is het overschot aan borden en het vele kapotte meubilair op start- en rustpunten van de routes. Innovatieve ideeën zijn er ook. Zo is er het voornemen om zogenoemde ‘blow-up-meubels’ van kunstenaar Patrick Kusters uit Baexem te plaatsen. Kunstwerken om op te zitten dus. Verder zijn er suggesties voor een netwerk voor mountainbikers, een rolstoeltoegankelijk pad bij het Kerreven in Heythuysen en nieuwe fietsroutes met het thema ‘agro’, waarbij fietsers informatie krijgen over agrarische bedrijven. De gemeente wil voor een deel van de projecten cofinanciering aanvragen bij de provincie en Europa.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen