Twintig provinciale premières tijdens laagdrempelig Limburg Festival

Muziektheatergroep BOT
Muziektheatergroep BOT
Foto: René den Engelsman Fotografie

MIDDEN-LIMBURG – Woensdag 8 augustus gaat het circus weer van start: heel Midden-Limburg als podium voor een vijfdaags theaterfestival, tot de nok toe gevuld met theater, kunst, muziek en alles wat daartussen ligt.

Tijdens de 36e editie van het Limburg Festival strijken maar liefst 124 artiesten, verdeeld over 57 (inter)nationale theatergezelschappen, neer in Limburgs enige Vallei der Verbeelding.

Presenteerblaadje
Er zullen 187 voorstellingen te zien zijn op 35 verschillende locaties. Een twintigtal daarvan zijn een première voor Limburg. Vijf dagen smullen van even hoogstaand als verrassend theater, dat ook nog op een laagdrempelig presenteerblaadje aangeboden wordt. Want alles wordt duurder, maar niet het Limburg Festival. Vanuit het credo dat cultuur voor iedereen toegankelijk moet zijn, worden nog steeds lage tot zeer schappelijke prijzen gehanteerd. De Kindermiddag en De Gekleurde Stad zijn zelfs gratis te bezoeken.

Kaarten
Voor het overige zijn er zijn nog volop kaarten verkrijgbaar voor iedereen. Ga naar www.limburgfestival.nl om te reserveren, maar doe dat wel bijtijds. Bijzonder theater op bijzondere locaties zijn het uithangbord van het Limburg Festival. Maar er is nog zo veel meer! Wat te denken van de vele bijzondere theatrale tochten. Maak kennis met jong talent tijdens Nestvlieders, ontdek hoe laagdrempelig opera kan zijn tijdens Ommetje Opera of laat je meevoeren in de wereld van dans bij de Dans Promenade. Je kunt ook op de fiets het mooie Midden-Limburgse landschap verkennen, terwijl je onderweg verrast wordt door theater voor het hele gezin.

Hitte
Hou wel rekening met de koperen ploert en zorg voor voldoende zonnecrème en flesjes water. De organisatie doet haar best om voor voldoende schaduw en ventilatie te zorgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen