Nieuwe omroep ML5 van start met zomerprogrammering

Foto: 3ML

LEUDAL/MAASGOUW/ROERMOND – Maandag startte de zomerprogrammering van ML5. De nieuwe omroep is ontstaan uit een samenvoeging van Omroep 3ML (Maasgouw en Leudal) en RTV (Roermond). Ook radio, website en beeldkrant gaan over op ML5.

Tijdens de zomerprogrammering is er aandacht voor allerlei zomerse activiteiten en gebeurtenissen in onze regio. Daarnaast gaan de verslaggevers op zoek naar het vakantiegevoel. Deze items worden uitgezonden in het programma La Meuse, dat gedurende acht weken elke dag wordt uitgezonden.

EST-journaal
In de week voorafgaand aan het Europees Schutterstreffen en tijdens het EST zelf (17 tot en met 19 augustus) is er een dagelijks EST-journaal. Daarnaast wordt uit het rijke archief dagelijks een pareltje uit het verleden opgedoken. De zomerprogrammering wordt twaalf keer per dag uitgezonden, op alle oneven uren.

Langs de Maas
Vanaf 3 september start het nieuwe tv-seizoen, waarin RTV Vandaag en 3ML Journaal worden vervangen door het nieuwe dagelijkse programma Langs de Maas, met klein en groot lokaal nieuws uit de gemeenten Leudal, Maasgouw, Roermond en Beesel. In de loop van het najaar starten enkele nieuwe tv-programma’s. Verder is er bij ML5 aandacht voor bekende en vertrouwde programma’s als Praot van de Straot, Woord op Zondag en De Kal Waerd.

Reacties