Onderzoek naar de persoonlijke ervaringen van mantelzorgers

Foto: Pixabay - sabinevanerp (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Als mantelzorger ben je betrokken bij de zorg voor een naaste. Je helpt omdat het voldoening geeft, of misschien is die zorg wel vanzelfsprekend voor je.

Door de veranderingen in de samenleving is het voor steeds meer mensen realiteit, om werk en mantelzorg te moeten combineren. Meer zorg en ondersteuning zelf regelen, heeft mogelijk invloed op je persoonlijke en werkende leven.

Inspireren
In samenwerking met CNV Vakmensen doet het programma Zorg Verandert deze zomer onderzoek naar de persoonlijke ervaringen van mantelzorgers in het dagelijks leven. Wat gaat er goed en wat gaat minder goed? Hoe gaat men daarmee om? Hoe reageert de omgeving, de werkgever en bij wie of waar zoekt of vindt men steun? In dit vertelonderzoek staan persoonlijke verhalen centraal. Goede voorbeelden zijn van grote waarde; ze kunnen anderen inspireren en motiveren.

Vertelpunt
Het Platform Mantelzorg Limburg werkt aan de verspreiding van deze oproep onder mantelzorgers in Limburg en straks aan het verspreiden van de resultaten. Je kunt je ervaringen delen via deze link: Vertelpunt Mantelzorg. Je kunt een vragenlijst invullen waarmee je ook persoonlijke ervaringen kunt delen. Die worden vergeleken met die van vele andere mantelzorgers. Daarmee geef je mantelzorgers een stem. De persoonlijke gegevens die je deelt, worden uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek. Na afloop van het onderzoeksproject worden de gegevens verwijderd, in overeenstemming met de AVG privacywet.

Rapport
Na half september sluit het Vertelpunt en worden de resultaten in een rapport weergegeven. Als je dit rapport wilt ontvangen, kun je een mailbericht te sturen naar [email protected]. Vermeld in de titel van het mailbericht: Onderzoeksrapport Mantelzorg. Je krijgt het toegankelijke en goed leesbare onderzoeksrapport in oktober toegestuurd. Wil je meer informatie over Zorg Verandert, het mantelzorgonderzoek of wil je hulp bij het invullen van de vragenlijst? Mail dan je vragen naar [email protected] of bel tijdens kantooruren met Liza Zeilstra: 06-19.23.63.77.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen