Pedaalridder van Gelre zoekt de grenzen op in Limburg

Foto: Marc Beek

LIMBURG – Fietsblogger Marc Beek (54) is in het kader van het erfgoedfestival ‘Over Grenzen’ een avontuur van 900 kilometer gestart. Hij fietst over de grenzen van het oude hertogdom Gelre in Gelderland, Noord-Brabant, Noord- en Midden-Limburg en een stukje Duitsland.

Hij noemt zichzelf ‘de Pedaalridder van Gelre’. Marc is de route gestart in het Rivierengebied en toen doorgefietst richting de Veluwe en de Achterhoek. Elke dag schrijft hij een blog over het natuurschoon, de activiteiten en de bezienswaardigheden die hij onderweg tegenkomt.

Overkwartier
De komende dagen is hij in Noord- en Midden-Limburg en Duitsland onderweg. Deze gebieden vormden samen ooit het Overkwartier. Dit was circa 600 jaar geleden een van de vier kwartieren van het voormalige hertogdom Gelre. Op de openingsdag van het festival, 23 mei, is Marc in Nijmegen gestart. Hij passeerde eerst Mook, Gennep, Afferden, Venray en Meterik.

Hitte
Marc: ‘Het is overal mooi, juist omdat het steeds weer anders is. Een ontdekkingstocht per fiets meer dan waard.’Dinsdag fietst hij door de hitte via Horst naar Voort, Kessel, Roermond en Montfort. Daarna terug door Duitsland langs Wassenberg, Hariksee, Straelen, Kevelaer en Asperden om uiteindelijk zijn 900 kilometerlange tocht te eindigen in Mook.

Ervaren
Marc is een ervaren sporter: ‘Toen ik in Gelderland gelegerd was als dienstplichtig militair konden de marsen door de bossen en bivakken op de heide mij niet lang genoeg duren.’ Wat hij onderweg tegenkomt en meemaakt legt hij dagelijks vast in een blog. Lees het hier

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen