Máxima voor meer muziek op scholen

ITTERVOORT – Bijzonder hoog bezoek bij Adams muziekcentrale in Ittervoort. Ze waren daar al wat gewend door de visite van onder meer de premier, maar veel hoger dan een koningin kan het toch niet meer…

Want het was koningin Máxima zelf die dinsdagmiddag de gemeente Leudal bezocht om daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, aanwezig te zijn bij de ondertekening van een convenant waarin afgesproken wordt dat alle kinderen in de provincie Limburg in 2020 structureel muziekonderwijs krijgen.

Veel partijen
Het convenant geeft de afspraken weer hoe het muziekonderwijs de komende jaren een plaats krijgt op alle basisscholen in de provincie. Dit is het startpunt van een jarenlange intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen. Limburg is de eerste provincie waar dergelijke afspraken worden vastgelegd. De samenwerkende partijen zijn Huis voor de Kunsten Limburg, het conservatorium Maastricht, Directeurenoverleg Kunstencentra Limburg, Fontys Hogescholen en Zuyd Hogeschool, de Nieuwste Pabo, philharmonie zuidnederland, Jeugdfonds Cultuur Limburg, de burgemeester van de gemeente Beesel, de provincie Limburg, Adams Muziekcentrale, LBM, LBT, OLS, VNK-L, Pop in Limburg, DOOR! Masterplan muziekonderwijs Limburg en vertegenwoordigers van het primair én voortgezet onderwijs.

Waardevol
Onder de naam Méér Muziek in de Klas Lokaal organiseert de gelijknamige Stichting regionale projecten, met als doel structureel én goed muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een ontwikkelingsbijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas laat ook zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Muzikaal programma
Koningin Máxima werd ontvangen door burgemeester Arno Verhoeven, gedeputeerde Ger Koopmans, Carolien Gehrels (bestuurslid Méér Muziek in de Klas) en Hanneke Suilen (directeur DOOR!) en natuurlijk Frans Swinkels, de directeur van Adams Muziekcentrale. Daarna volgde een uitgebreid programma, gepresenteerd door Lex Uiting. Kinderen, pabostudenten en philharmonie zuidnederland brachten een welkomstlied, waarna het samenwerkingsverband gepresenteerd werd. Na opnieuw een muzikaal optreden, nu door basisschool De Violier en fanfare Sint Allegondis uit Maasbree, volgde het moment van de officiële ondertekening. Het afsluitende lied werd verzorgd door SAMENDOOR!.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen