Gemeente gaat subsidiebeleid evalueren

Foto: Pixabay - jarmoluk (CC0-Public Domain)

LEUDAL – In 2016 heeft de gemeenteraad van Leudal een nieuw subsidiebeleid vastgesteld. Reden voor de gemeente om dit jaar een evaluatie te starten.

Hierbij worden eventuele knelpunten die nog aan het licht komen beoordeeld. Daarbij wordt er bijvoorbeeld op gelet of de subsidieverordening de juiste criteria bevat, die nodig zijn voor een goede uitvoering van het subsidiebeleid.

Maatschappelijke effecten
Ook wordt er bekeken of de criteria helder zijn, eenduidig worden toegepast en of de subsidies tot de beoogde resultaten van de subsidieverstrekking hebben geleid en hebben bijgedragen aan de gewenste maatschappelijke effecten. In eerste instantie zal intern getoetst worden of de processen rondom subsidieaanvraag, -beoordeling en -verstrekking correct en efficiënt worden uitgevoerd. Daarna wordt onderzocht bij inwoners, verenigingen en instanties hoe zij hun subsidieaanvraag ervaren hebben.

Vragen
Aan het eind van dit jaar worden de eerste resultaten van het onderzoek verwacht. Mensen die vragen hebben kunnen een mail sturen naar [email protected]. Vermeld in die mail naast de vraag ook naam en eventueel telefoonnummer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen