Verheul: ‘Mij is nooit verteld waarom ik geen wethouder meer zou worden’

Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – Het viel te verwachten: na het persbericht afgelopen donderdag, waarmee voorzitter Strijbosch en fractieleider Custers van Ronduit Open hoopten een einde te maken aan de kwestie Verheul, kwam de ex-wethouder van de lokale partij vandaag weer met een reactie.

‘De heren Strijbosch en Custers hebben het over een gemotiveerde informatie, waarom ik niet meer zou zijn voorgedragen als wethouder voor Ronduit Open. Zij jokken’, zegt Verheul.

‘4 minuten telefoontje’
‘Er is nimmer, ook niet in het ‘4 minuten-telefoontje’, naar mij toe gemotiveerd waarom de keuze voor het wethouderschap niet op mij gevallen is. De enige tekst, van de heer Strijbosch, die ter verklaring gegeven werd was: de keuze van de fractie is op Mart Janssen gevallen. Zo’n fractie-uitspraak was en is mij volstrekt onbekend en is ook in geen besluitenlijst terug te vinden’ geeft het huidige raadslid van Leudal Sociaal aan. ‘Ook het waarom van een dergelijke keuze is mij dus onbekend gebleven.’

Om tafel
Beide partijen spraken elkaar op dit punt al eerder tegen. In het persbericht van Ronduit Open beweerde voorzitter Strijbosch verder dat er geprobeerd was om daarna met Verheul om tafel te gaan en de zaak te bespreken, maar dat Verheul hier niet open voor zou hebben gestaan.

Reacties