Ondernemen en ondermijnende criminaliteit: hoe herken je signalen?

LEUDAL – Ondernemen en ondermijnende criminaliteit: twee zaken die steeds meer met elkaar verbonden raken. En vaak niet zichtbaar.

Hoe kunnen ondernemers die signalen van die ondermijnende criminaliteit nu herkennen? En wanneer meld je als ondernemer een (bijna) transactie die je niet lekker zit?

Uitvergroot
Het Platform Veilig Ondernemen in Limburg (PVO), het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de politie in Limburg hebben in het kader van publiek private samenwerking de handen in elkaar geslagen. De drie partijen hebben als experiment twee filmpjes laten maken waarin de problematiek ‘een beetje uitvergroot’ wordt. Het ligt er alleaal een beetje dik bovenop, maar het doel is het creëren van bewustwording van ondermijnende criminaliteit.

Checklists
Het Team Ondermijning van de politie in Limburg is regelmatig in gesprek met brancheorganisaties over de signalen en aanpak van ondermijnende criminaliteit. Dit heeft inmiddels geleid tot het ontwikkelen van een aantal checklists, maar ook preventieposters. De vragen van de ondernemers zijn vooral gericht op het herkennen van de signalen; wat kan ik als ondernemer doen? Waar kan ik als ondernemer met mijn vragen terecht?

Branches
In eerste aanleg is gestart met de autoverhuurbranche en vastgoedbranche. Als dat blijkt te werken kan informatie over andere branches later volgen. Op de sites van het CCV, PVO maar ook de ondernemers website www.veiligondernemenbeginthier.nl zijn de checklists en posters te vinden, alsmede de video’s.

Reacties

video
13564
Ondernemen en ondermijnende criminaliteit
LEUDAL – Ondernemen en ondermijnende criminaliteit: twee zaken die steeds meer met elkaar verbonden raken.
https://leudal.nieuws.nl/2018/06/13/ondernemen-en-ondermijnende-criminaliteit-hoe-herken-signalen/
2018-06-13T17:00:56+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/06/13165933/threatening-1541063_1920.jpg
autobranche, CCV, checklist, filmpjes, ondermijnende criminaliteiit, ondernemen, Ondernemers, posters, preventie, PVO, signalen, Team Ondermijning, vastgoedbranche
Politieberichten