Zaak rondom oud-gemeentesecretaris Leudal loopt aardig in de papieren

Foto: Pixabay - moerschy (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Alle toestanden rondom het vertrek van ex-gemeentesecretaris Diana Noppers zal de gemeente Leudal nog een aardige duit kosten. Dagblad De Limburger maakte vandaag het rekensommetje.

Leudal moest Noppers tijdens haar schorsing doorbetalen tot aan het einde van haar dienstverband, in mei. Dat kostte al 146.000 euro, maar de gemeente maakte ook kosten door het inhuren van interim-secretaris Han Bekkers. Die verdiende van april 2017 tot en met april 2018 ruim 237.000 euro.

Aansturing
Inmiddels is de tijdelijke termijn van Bekkers verlengd tot 1 december 2019, een bedrag waarmee volgens de krant ruim 310.000 euro – inclusief btw – is gemoeid. Noppers zou in diezelfde periode zo’n twee ton hebben verdiend. Leudal besloot het contract met Bekkers te verlengen omdat hij de initiator is van het project ‘Leudal uit het Dal’, om orde op zaken te stellen binnen de organisatie en een goede aansturing van de ambtenaren te regelen. Een vertrek van Bekkers zou voor de continuïteit van dat project onwenselijk zijn geweest, stelde de gemeente toen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen