Steekincident bij zorginstelling in Horn

Foto: Venture-Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

HORN – De politie onderzoekt een steekincident dat zaterdagochtend rond 6.00 uur plaatsvond op het terrein van zorginstelling Hornerheide, aan de Heythuyserweg.

Een 65-jarige medewerker van de instelling raakte daarbij gewond.

Aangehouden
De 61-jarige verdachte wilde een bekende, die in de instelling woont, meenemen. Toen het tweetal het terrein wilde verlaten werden ze gezien door een personeelslid, dat hen aansprak. Daarop trok de verdachte een mes en stak. Het slachtoffer is niet levensbedreigend gewond. De politie kon de verdachte aanhouden op het terrein.

Ziekenhuis
Volgens de directie was er sprake van twee gewonde medewerkers, van wie er één in het ziekenhuis is behandeld. Hij is inmiddels weer thuis. Ook de bewoner die bij het incident was betrokken, raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Hoe het met deze persoon is gesteld, wil de directie van om privacyredenen niet zeggen.

Persoonlijke sfeer
Het was de eerste keer dat zich een dergelijk incident bij Hornerheide voordeed. De bezoeker en de bewoner hebben een relatie in de persoonlijke sfeer. Volgens de directie, die medewerkers en politie bedankt voor het snelle handelen, hebben de overige bewoners van Hornerheide weinig van het incident gemerkt, zo meldde De Limburger later op de dag.

 

Reacties

article
13498
Steekincident bij zorginstelling
HORN – De politie onderzoekt een steekincident dat zaterdagochtend rond 6.00 uur plaatsvond op het
https://leudal.nieuws.nl/2018/06/09/steekincident-zorginstelling-horn/
2018-06-09T10:20:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2015/05/Federal_Signal_Vama_Sputnik_Lichtbalk_Politie.jpg
buiten levensgevaar, gewond, Horn, mes, personeelslid, steekincident, zorginstelling
Politieberichten