Meerderheid gemeenteraad kiest voor fusieschool in Hunsel

Foto: Pixabay - flockine (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Naast de poppenkast dinsdagavond in de gemeenteraad rondom de benoeming van de nieuwe wethouders, werden er wel degelijk ook nog knopen doorgehakt. Zo bleek een meerderheid van de raad te vinden voor de Kallestraat in Hunsel als locatie voor de nieuwe fusieschool in Leudal-West.

De afgelopen weken was er veel verzet ontstaan, met name vanuit Ittervoort en Neeritter, tegen het voorstel voor de bouw in Hunsel.

Sleutelrol CDA
Er werd gepleit voor de Begoniastraat in Ittervoort, op de plek van de huidige basisschool. Die locatie scoorde in een onderzoek net zo goed als de locatie Hunsel. De raad was verdeeld. In eerste instantie wilde het CDA dat een besluit zou worden uitgesteld, omdat er nog veel onduidelijk was over het voorstel. Ook Ronduit Open wilde liever eerst een peiling houden onder de ouders. Oppostiepartijen PAL en VVD spraken hun steun uit voor een school in Ittervoort en hekelden het advies van de stuurgroep om voor Hunsel te kiezen. Omdat Samen Verder en D66 vast wilden houden aan dat advies, lag de sleutel bij het CDA. De Christendemocraten kozen – ondanks de vele vragen die ze toch nog hadden – uiteindelijk toch voor Hunsel. Waarmee 16 van de 25 raadsleden voor de Kallestraat waren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen