Koninklijke onderscheiding voor Piet Emonts uit Neer

Foto: www.rksvn.nl

NEER – Zondag is aan Piet Emonts (64) uit Neer een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden opgespeld door locoburgemeester Arno Walraven.

De heer Emonts zet zich vanaf 1975 met verve in voor de Voetbalvereniging RKSVN uit Neer.

Bestuurlijke sporen
Bestuurlijk heeft Emonts daar ruimschoots zijn sporen verdiend. Zo was hij onder meer penningmeester van de jeugdcommissie, voorzitter van de jeugdafdeling, leider van jeugdteams en wedstrijdleider senioren. Nadat hij in 1990 toetrad als bestuurslid, werd hij in 2011 benoemd tot voorzitter. En dat is hij nog steeds.

Radioverslag
Ook is Emonts stadionspeaker en betrokken bij Park Leudal Oost. Daarnaast is hij sinds 2010 vrijwilliger bij de lokale radio-omroep 3ML in Leudal. Als radioverslaggever doet hij, tijdens de voetbalwedstrijden van het eerste team van RKSVN, langs de lijn live-verslag.

Raadslid
In de jaren zeventig was Emonts een zeer actief lid van de Katholieke Plattelandsjongeren (KPJ) en betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. In de jaren tachtig was hij raadslid van de voormalige gemeente Neer. De decorandus is nu werkzaam als inkoper bij aluminiumverwerkingsbedrijf Kurvers in Roermond . Piet Emonts werd in de kantine van zijn geliefde RKSVN benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Reacties