Nieuwe fietstochten in Leudal langs vijfendertig Kleine Parels

Foto: 3ML

LEUDAL – Iedereen in Leudal kent wel de Leumolen, de Litsberg en Sint Elisabeth. Maar Leudal is ook rijk aan kleine gedenkstenen, beelden, gebouwtjes en monumentjes, die elk hun eigen verhaal hebben.

In het kader van tien jaar Leudal heeft geschiedenisconnaisseur Leon Moonen uit Roggel afgelopen jaar een initiatief ingediend om die ‘Kleine Parels’, vaak onbekend bij zowel inwoners als toeristen, te belichten.

Kaart
De vijfendertig Kleine Parels en hun verhaal zijn nu opgenomen op een fietskaart en verdeeld over vier routes die elk een eigen kleur hebben. Inwoners en toeristen kunnen nu een fietstocht kiezen, die naast ontspannend ook historisch informatief is.

Reportage
Woensdag heeft de gemeente de nieuwe toeristische kaart uitgebracht en met een delegatie enkele kleine parels bezocht. Initiatiefnemer Moonen was erbij en vertelde mooie verhalen. Omroep 3ML heeft hier een reportage van gemaakt, die u kunt bekijken op de website van de omroep.

Afhalen
Heeft u interesse in de Kleine Parel fietskaart, dan zijn deze gratis verkrijgbaar bij het gemeentehuis, Bezoekerscentrum Leudal en diverse verblijfsaccomodaties. Toeristische ondernemers kunnen de kaarten ook afhalen bij het gemeentehuis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen