Petitie op Facebook tegen de plannen voor fusieschool in Hunsel

Foto: Pixabay - StockSnap (CC0-Public Domain)

ITTERVOORT – Er komt, na de raadsinformatiebijeenkomst afgelopen dinsdag over een nieuwe basisschool voor Leudal-West, nu meer vorm in het georganiseerde verzet tegen de plannen om die nieuwe fusieschool in Hunsel te vestigen.

De stuurgroep fusie scholen Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter had de Kallestraat in Hunsel voorgesteld als locatie, maar werd daarbij niet gesteund door één van de betrokken partijen: dorpsoverleg Itter Leafjt.

Weglekeffect
Inmiddels is er ook een petitie opgesteld door bezorgde ouders en andere inwoners, die onder meer via Facebook verspreid wordt. Zij maken zich kort samengevat zorgen over de onderbouwing van de plannen en over het risico op een ‘weglekeffect’ naar België. Als gevolg hiervan zou de toeloop vanuit Ittervoort en Neeritter naar de locatie Kallestraat slechts gering kunnen zijn, ‘waardoor de overkoepelende doelstelling om een brugfunctie tussen de dorpen te realiseren niet gehaald wordt’ zo valt te lezen in de petitie.

(Klik om te vergroten)

Spijt
‘Onze kinderen hebben we al naar België naar school gebracht  voordat er nog meer zullen volgen’ zegt één van hen. ‘Ik wil dit graag onder de aandacht brengen voor vrienden en bekenden, die hun kinderen nu nog wel in Neeritter en Ittervoort op school hebben. En voordat ook het verenigingsleven binnen de kernen de gevolgen zal merken van dorpen die leeglopen. Het gaat er verder om dat de gemeenteraad een goed doordachte en vooral eerlijke visie krijgt, zodat de raadsleden geen beslissingen nemen waar ze spijt van krijgen’.

Raadsbesluit
Het advies wordt inhoudelijk besproken op 14 mei in de vergadering van de raadscommissie Sociaal. Het raadsbesluit zou dan op 29 mei moeten volgen.

Reacties

article
13173
Petitie tegen de plannen voor fusieschool in Hunsel
ITTERVOORT – Er komt, na de raadsinformatiebijeenkomst afgelopen dinsdag over een nieuwe basisschool voor Leudal-West,
https://leudal.nieuws.nl/2018/05/10/petitie-op-facebook-plannen-fusieschool-hunsel/
2018-05-10T15:47:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/05/10154254/child-2619902_1920.jpg
basisschool, België, bezorgde ouders, Facebook, fusie scholen, fusieschool, Itter Laeftj, Ittervoort, Kallestraat, leegloop, Leudal-West, locatie Hunsel, locatiekeuze, Neeritter, ouders, petitie, verenigingsleven, weglekeffect
Nieuws