Vrijheid in Roermond gevierd onder een stralende lentezon

ROERMOND-  In Roermond werd zaterdag de vrijheid volop gevierd. Op de Markt vierden duizenden festivalgangers feest.

Nadat het vrijheidsvuur was ontstoken, mocht Alain Clark het spits afbijten. Later traden onder meer DeWolff, My Baby, Jack Parrow en The Hillbilly Moonshiners op.

Vrijheidsmarkt
Het weer was fantastisch en het bier vloeide rijkelijk. Bij de ECI-cultuurfabriek trad de Venlose rapformatie ANBU op. Dansnado & De Feestneger waren daar de afsluiter. Op het Munsterplein waren een vrijheidsmarkt en een pop-up café van het Nt2 Mundium College te vinden. In Café la Liberté gingen leerlingen, personeel, stamgasten en festivalbezoekers met elkaar de dialoog aan over de betekenis en de grenzen van vrijheid.

Extra dimensie
De Amsterdamse band My Baby, één van de ambassadeurs van de vrijheid, arriveerde met de helikopter in Roermond. De band bezocht afgelopen najaar tijdens hun Europese tour een kamp in Servië waar vluchtelingen zaten die graag verder Europa in wilden, maar dat niet mochten. ‘Het indrukwekkenste vind ik de innerlijke kracht van die mensen. Ze hebben zo weinig, maar blijven hoop houden op een betere toekomst’, zei Daniel Johnston tegen 1Limburg. Zangeres Cato viel op dat hun muziek een extra dimensie kreeg. ‘Er zit wel echt een vrijheidsthema in onze teksten. En we roepen op tot bewegen en je vrij voelen. Ik voelde de teksten van onze muziek vandaag veel meer dan normaal.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen