Op zoek naar een boom in Leudal met een bijzonder verhaal

Foto: Pixabay - shell_ghostcage

LEUDAL – Dit jaar doet Nederland voor het eerst mee aan de Europese verkiezing ‘Tree of the Year’ (Boom van het Jaar).

De Boom van het Jaar 2018 draait niet om de grootste, oudste of mooiste boom. De jury is op zoek naar het mooie verhaal achter een boom. De eerste zoen onder de oude eik, het jaarlijkse dorpsfeest onder de grote kastanje, of de eenzame beuk die als enige een verwoestende bosbrand overleefde.

Groene parels
Ook in de gemeente Leudal staan verschillende waardevolle en beeldbepalende bomen, vaak met een bijzondere historie of een interessant verhaal. De waardevolle en monumentale bomen in de gemeente zijn opgenomen op de Bomenlijst. Deze Bomenlijst is te raadplegen via www.groeneparelsinleudal.nl. Daar zijn ook verschillende ‘eeuwige vrijgezellen’ te vinden, die op een markante plek in het landschap staan. Er komen ook diverse karakteristieke bomenrijen voor.

Aanmelden
Via de website www.deboomvanhetjaar.nl kunt u een boom (met een foto en bijzonder verhaal) aanmelden. Volg De Boom van het Jaar 2018 ook via Facebook. Na 15 mei 2018 gaat de jury aan de slag met alle inzendingen. De winnaar wordt eind oktober feestelijk gehuldigd en is tevens de Nederlandse inzending voor de European Tree of the Year 2019, die in maart volgend jaar bekend gemaakt wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen