We hoeven niet terug in de tijd om duurzamer te leven

Foto: Pixabay-Joenomias (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN – Op zondag 24 juni houdt de gemeente Leudal een duurzaamheidsfestival. Duurzaamheid wordt door veel mensen als een belangrijk onderwerp gezien, voor henzelf en voor hun kinderen.

De snelheid waarmee we onze grondstoffen opmaken en de veranderingen in het milieu en klimaat, gaan veel mensen aan het hart. Wil jij het ook anders doen, maar weet je niet hoe? Dan is dit festival een bron van inspiratie…

Circulaire samenleving
Op een markt laten bedrijven en organisaties zien hoe het anders kan. Een circulaire samenleving, waarbij afval weer grondstof wordt voor nieuwe producten of waar we producten hergebruiken. Ons vervoer en woning voorzien van zonne-energie, windenergie en aardwarmte, waardoor gas en olie niet meer nodig zijn. Schone energie die altijd voor handen is. Veel initiatieven worden samen opgepakt, via coöperaties, wijkinitiatieven en duurzame investeringen.

Modern
Die dag laten bijvoorbeeld installatiebedrijven voor zonnepanelen of waterpompen, isolatiebedrijven, energieadviseurs, biologische groente- en fruitbedrijven, kringloopinitiatieven, energiecoöperaties, fairtrade en bedrijven voor elektrisch vervoer zien dat er échte alternatieven zijn, die bovendien ook modern, leuk en interessant zijn. We hoeven niet terug in de tijd om duurzamer te leven.

Inschrijving
Voor bedrijven staat de inschrijving open, een inschrijfformulier is hier te downloaden. De dag is verder gevuld met activiteiten voor zowel jong als oud, dus kom vooral met het hele gezin. Voor kinderopvang is ook gezorgd, wanneer je rustig wilt rondkijken op het festival. Schrijf het alvast in je agenda: 24 juni tussen 11.00 uur en 16.00 uur naar het Duurzaamheidsfestival bij het gemeentehuis in Heythuysen. De organisatie is in handen van Floris Mokveld van het bedrijf Bona Ciklo. Meer informatie en alle vragen kunnen gesteld worden via 06-182.264.22 en/of [email protected]. Bij de gemeente kun je met vragen terecht bij Robert Wilms (0475-85.90.00).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen