Meepraten over de toe­komst van toe­ris­tisch en re­cre­a­tief Lim­burg

Foto: John Hölsgens

ROERMOND – De provincie Limburg organiseert vier werksessies om met inwoners te praten over de toekomst van het toerisme en de recreatie in onze provincie. Op 23 april is de Midden Limburgse sessie in Roermond.

De toeristische sector vormt een belangrijke pijler van de economie in Limburg, met veel werkgelegenheid. Al jarenlang zit Limburg in de kopgroep van toeristisch Nederland, maar daar lijkt een kentering in te komen; de voorsprong slinkt.

Concurrerend
Landelijke ontwikkelingen laten een sterkere groei zien dan die in deze provincie. Om de koppositie te behouden in een markt die voortdurend en snel evolueert en die steeds internationaler en concurrerend wordt, is het van belang te weten hoe inwoners naar het toerisme kijken.

Vragen
Tijdens de werksessie in de ECI in Roermond wordt stilgestaan bij vragen zoals of er steeds meer fietsroutes zijn om alle soorten fietsers meer aanbod en ruimte te bieden. Zijn er misschien steeds meer Belgen hier op bezoek? Of juist Duitsers? Welke gevolgen ziet u voor uw omgeving? Welke thema’s zijn onderwerp van gesprek in uw omgeving? Bijvoorbeeld veranderingen in het landschap. En wat zijn de belangrijkste onzekerheden om rekening mee te houden?

Scenario’s
De uitkomst van alle werksessies is een aantal verschillende toekomstbeelden. Scenario’s van hoe toeristisch-recreatief Limburg eruit kan zien in het jaar 2030. De provincie wilt hiermee inzicht krijgen in de kansen en uitdagingen die er zijn voor deze sector, om op tijd de juiste acties te kunnen ondernemen.

Aanmelden
Via deze link kunt u zich aanmelden voor de werksessies. De werksessies worden begeleid door medewerkers van NHL Stenden Hogeschool / European Tourism Futures Institute (ETFI – www.etfi.eu)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen