Rens Raemakers op werkbezoek bij Latasteschool in Horn

Foto: John Hölsgens

HORN – Kamerlid Rens Raemakers (D66) was vrijdagochtend op werkbezoek bij de Latasteschool in Horn, een excellente school voor speciaal onderwijs, om te praten over de verbindingen tussen jeugdzorg en onderwijs.

Tijdens het bezoek werd Raemakers bijgepraat over hoe het passend onderwijs ervoor staat en hoe Aloysiusscholen daar een bijdrage aan leveren.

Jeugdhulp
Schooldirecteur Ruud van Hertum en Jac Verstegen, sectordirecteur Zuid van Aloysius, waren benieuwd naar de onderwijsvisie van het Kamerlid. Met hen en andere medewerkers van de Latasteschool, werd verder onder meer gesproken over financieringsvraagstukken binnen het speciaal onderwijs en over de samenwerking met Jeugdhulp.

Voeling
Raemakers vond het een geslaagd bezoek. ‘Ik heb door mijn werk in de Tweede Kamer op verschillende manieren veel met jeugd te maken. Voor mij is het niet alleen belangrijk om te weten hoe we kinderen het beste kunnen helpen, maar ook hoe je ze het beste in hun eigen kracht kunt zetten. Daar heb ik vandaag veel over gevraagd en over gehoord. Ik zal verder natuurlijk veel informatie terugkoppelen met Paul van Meenen, onze woordvoerder onderwijs in Den Haag. Ik beloof niet dat we meteen voor alle problemen een oplossing hebben, maar ik vind het wel belangrijk om voeling te houden met kinderen die extra kwetsbaar zijn en van mensen uit het veld te horen hoe we met hen om moeten gaan.’

Eyeopener
Leren doet Raemakers nog iedere dag. ‘Zo hebben we in de Kamer momenteel bijvoorbeeld een hele discussie over jeugdstrafrecht. Op welke leeftijd kun je jongeren verantwoordelijk houden voor hun misstappen? Ik verwachtte op die vraag hier een antwoord te krijgen als 12 jaar, 14 of misschien toch 16 jaar. Maar hier zeiden ze: ‘een kind is altijd verantwoordelijk’. En dat was voor mij echt een ‘eyeopener’. Ze leren de kinderen natuurlijk wél om de juiste keuzes te maken, helpen hen daarbij. Maar het was goed om daar eens op een heel andere manier naar te kijken.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen