Feestelijke opening Bijenoase bij Bezoekerscentrum Leudal

Foto: BCL

HAELEN – Op 22 april wordt op ludieke wijze de opening gevierd van de Bijenoase bij Bezoekerscentrum Leudal in Haelen.

De bijenoase is van groot belang om de insecten te helpen overleven. De helft van alle bijensoorten is namelijk bedreigd. Ook voor ons mensen heeft dit grote gevolgen.

Bijenlint
Ruim 80 procent van de eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving. De bijen nemen daarvan een groot deel voor hun rekening. Vorig jaar is de eerste aanzet gegeven voor de Bijenoase, door het inzaaien van de bloementuin. Het uiteindelijke doel is het vormen van een bijenlint, door de hele gemeente Leudal. De Plattelandscoöperatie realiseert dit bijenlint door het inrichten van in totaal veertig bijenoases in Limburg, in samenwerking met veel partijen waaronder ook Groen Hart Leudal.

Activiteiten
Op 22 april zal wethouder Walraven vanaf 11.00 uur de officiële opening van de Bijenoase verrichten. Tot 15.00 uur zijn er vervolgens allerhande kijk- en doe-activiteiten rond het thema bijen, voor klein en groot. De kinderen kunnen bijvoorbeeld een bijenhotelletje maken, er is een bijen-elektrospel, er kan honing geproefd worden en er wordt doorlopend informatie gegeven. Ook de bijenstand bij het Bezoekerscentrum is geopend. Wat er gemaakt wordt, mag mee naar huis worden genomen. Verder is er een verrassing voor iedereen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen