Geweld als thema tijdens ‘Avond van de Filosofie’ op SG Sint Ursula Horn

Foto: Pixabay - Engin_Akyurt (CC0-Public Domain)

HORN – Op 13 april vindt de negende editie plaats van de ‘Avond van de Filosofie’ op scholengemeenschap Sint Ursula in Horn.

Leerlingen uit 5 VWO en hun docente hebben het programma samengesteld.

Moraalfilosofie
Antoon Vandevelde, filosoof, econoom en professor emeritus zal als eerste een lezing verzorgen. Hij was als gewoon hoogleraar verbonden aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte en de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Daarnaast was hij onderzoekscoördinator aan het centrum voor Ethiek, Sociale- en Politieke wijsbegeerte. Zijn vakgebied beslaat de moraalfilosofie, waaronder meer in het bijzonder de sociale rechtvaardigheid, de filosofie van de sociale zekerheid, het samengaan van economie en ethiek en de geluksfilosofie. Vorig jaar verscheen zijn boek ‘Het geweld van geld. Op zoek naar de ziel van de economie’.

Zelfverdediging
Verder is er voor het eerst, op verzoek van de leerlingen, een praktische kant. Sacha del Sal, stichter en eigenaar van CQFS (Close quarter fighting system), zal het hebben over intelligente oplossingen voor agressieve confrontaties en zelfverdediging demonstreren. Tenslotte zullen enkele leerlingen ook een lezing verzorgen. Voor deze avond schreven zij, net zoals alle leerlingen uit 5 VWO filosofie, een essay over geweld.

Entree
Dit alles wordt afgewisseld met muziek en zang, eveneens verzorgd door de leerlingen. Kortom: een avond om niet te missen, die begint vanaf 19.30 uur aan de Bergerweg 21 in Horn. Kaartjes kosten 5 euro, leerlingen betalen 2 euro (te verkrijgen via de receptie van de school, 0475-582121).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen